Stadig endringer på Tingsaker

I løpet av 2015 så har Tingsaker Mirkobryggeri dobblet kapasiteten og har nå to 120 liters kar som vi som regel brygger 90 liter i. Dette betyr 180 liter brygg pr. bryggedag eller rettere sagt 360 o,5 liters flasker. Det høres voldsomt ut- men man må ike glemme at dette skal deles på 6 bryggere.

 

Høsten 2015 så bygde vi også nytt klima rom som gjør at gjæringsprosessen nå gjennomføres på nøyaktig ønsket temperatur.

Bryggeriet vårt

Bryggeriet har til tross for sin korte historie allerde vært i 3 lokaler, det startet i det små i den sagnomsuste Bua på Tingsaker Terrasse- men da vinteren stod for døren og vannet frøys, så vi fort at dette lokalet egnet seg best til det opprinnelige formålet og produksjonen ble flyttet. Vi ble derfor tatt inn i varmen, bokstavelig talt, i kjelleren hos Mette og Sigbjørn. Problemer med utstyret satte dessverre raskt en stopper for videre brygging innendørs. Kort fortalt så var det mer sot inne enn i en middels godt brukt pipe. Naturlig nok var ikke dette veldig populært 5 dager før jul. Etter mange timer med rydding og oppussing så stod endelige våre nåværende lokaler ferdig- "garasjen" på Tingsaker Terrasse 33. Her har vi fått flotte tidsriktige lokaler og det er muligheter til å øke produksjonen her, så dette blir nok tilholdsstedet i lang tid fremover.

Økt produksjonskapasitet fra høsten 2013

Bryggeriet har gått til anskaffelse av et større bryggekar (ca 120 liter) slik at man kan kjøre to produksjoner samtidig. Dette vil være klart når bryggesesongen starter rett etter ferien. Vi kan da produsere ca 300 flasker samtidig. Vi jobber og med et nytt gjæringsskap som vil øke kvalitet og effektiviteten betraktelig.

Bryggekaret fullt av nyknust malt

Tapping og merking

Når ølet er ferdig i gjæringskaret så tappes det på 0,5 liters brune ølflasker samtidig som det tilsettes sukkerlake for å oppnå kullsyre, til slutt påføres kork og etikett.